За виното с любов

За виното с любов :)

Има ли нещо по-приятно от това вечер, след дълъг и изморителен ден, да се насладиш на почивката край камината с любим човек до себе си и чаша отлежало червено вино в ръка ...или две чаши, а може би три в края на вечерта? Но, всъщност, има ли значение броят или теоретичните предпоставки не срещат прагматични такива, за да очакваме ползи от пиенето на червено вино.

Легендата

Преди много, много години в далечна Персия принцесата загубила благосклонността на своя баща - краПреди много, много години в далечна Персия принцесата загубила благосклонността на своя баща - кралят, и измъчвана от този факт, решила да се самоубие, като изяде купа гнило грозде. Но вместо да умре, тя се унесла и заспала, а след като се събудила, осъзнала, че чуствата, които я тревожели, са изчезнали и тя успяла да се сдобри с краля, като му разкрила чудната тайна на гнилото грозде.
лят, и измъчвана от този факт, решила да се самоубие, като изяде купа гнило грозде. Но вместо да умре, тя се унесла и заспала, а след като се събудила, осъзнала, че чуствата, които я тревожели, са изчезнали и тя успяла да се сдобри с краля, като му разкрила чудната тайна на гнилото грозде.

Червено или бяло...това е въпросът?

Със сигурност всеки от нас има предпочитания към определенцвят на  напитката, но червеното вино освен, че има прекрасен вкус е и по - здравословно, когато е прието в разумни граници. От векове наред са познати лечебните свойства на червеното вино, но особена популярност добиват през 90-те години, когато френският лекар Серж Рено доказва, че във Франция има 40% по-малко инфаркти, отколкото в САЩ. Дължи се на факта, че французите консумират значително по-големи количества качествено вино. В резултат на което червеното вино се превръща в една от най-консумираните напитки в цял свят.

Последните изследвания пък показват, че чаша червено вино на ден е равна на 1 час във фитнеса. Освен, че топи мазнините, виното се справя и с лошия холестерол, стимулира метаболизма, увеличава физическата издръжливост.

И ако почивните дни не ви се ходи на фитнес, то имате чудесен повод да се насладите на чаша или две червено вино.