Къде да заведем децата си днес

Чували ли сте за зеленото сирене от село Черни Вит, за сурово-сушеният колбас "нафпавок", за специалното козе сирене с трюфели?

Всички тези вкусотийки и още много разнообразни сезонни зеленчуци, зеленчукови консерви, сирене от каракачански овце, ръчен кашкавал, самардала, шафран, мед ...можете да видите, опитате и закупите на първи пазар "Тера Мадре България", организиран от сдружението Slow Food. Родин ана сдружението е Италия.

За най-малките посетители на пазара, организаторите са предвидили множество изненади. В работилниците децата, ще се научат как да правят кукли от царевична шума, сувенири от вълна, сандвичи и бонбони. Както и защо има "добри" и "лоши" микроби, какъв е вкусът на истинската боза и как може да се свири на тиквичка и морков.
 
Пазар "Тера Мадре България" започва в събота 24 октомври в 10 ч в двора на "Музейко", ул. "Проф. Боян Каменов" 3

По информация на вестник Капитал